Ondefinieerbaar

Een opdrachtgever kan mij voor alles bellen wat anders is dan anders. Dat kan zijn dat het voor mij iets nieuws is, of dat het iets is waarmee de opdrachtgever met de handen in het haar zit. Maar zodra het onmogelijk is om aan een interim- of uitzendbureau door te geven wat de functietitel is, zou het heel goed kunnen zijn dat ik het leuk vind.

Een paar voorbeelden

Voor een gemeente heb ik samen met een specialist op het gebied van ruimtelijke ordening, veertig 'keukentafelgesprekken' gevoerd met inwoners. Dat was iets wat nog niet bestond, maar die gesprekken moesten wel met de nodige tact, inzicht en kennis gevoerd worden en er moesten goed leesbare, niet-ambtelijke verslagen van gemaakt worden.

Een 'goed doel' had een probleem met het ophalen van de volle collectebussen: gespuis wist precies wie dat wanneer zou komen doen in wat voor auto. Zij zaten dus niet te wachten op een blonde mevrouw die op een onverwacht tijdstip in een non-descript grijze VW Polo aan kwam rijden.

Een organisatie zou het jaarlijkse branchecongres organiseren en deed dat uitstekend. Alleen vlak van te voren bleek dat ze vergeten waren de puntjes op de 'i' te zetten in het logistieke gedeelte: een planning te maken voor 55 bussen die 2000 mensen naar 24 verschillende locaties moest vervoeren, ze daarna weer ophalen en voor een tweede sessie weer herverdelen over diezelfde 24 locaties. Het was te laat om nog een 'echte' planner met computerprogramma in te schakelen en de opdracht was 'Tina, verzin een list'. Het werd een soort van driedimensionale sudoku en ging ongetwijfeld niet volgens veelbeproefde planningsregeltjes, maar het werkte wel!

cialis tadalis viagra bestellen belgie buy periactin in australia cetirizine waar te koop nolvadex kaufen rezeptfrei comprar proscar españa ibuprofen 400 kaufen 50 stück kaufman fluconazole periactin kopen