Wereld van Zwerfvuil

Gisteren was ik bij de tewaterlating van de Wereld van Zwerfvuil, World of Waste, een wereldbol gemaakt van lege plastic flessen.

Sinds hij hoorde over ‘plastic soup’ ruimt Peter Smith, een van mijn Deining-collega’s, ruimt hij het zwerfvuil op dat hij tegenkomt. Hij maakte er een website en een filmpje over. De volgende stap was het maken van een wereldbol van lege flesjes die hij gevonden had. De wereldbol illustreert hoe op straat en in het water gegooid plastic uiteindelijk in zee terechtkomt, desintegreert tot plastic soup en via de vissen naar ons terugkomt in ons eten. Ruim twee maanden is hij ermee bezig geweest en woensdagnacht was de bol helemaal áf.

Donderdag ging hij onder luid gejoel van de aanwezige aanmoedigers het water in, vlak voor het Eye filmmuseum tegenover het Centraal Station in Amsterdam. De tewaterlating was tegelijkertijd de start van de campagne om meer bekendheid te geven aan Keep it clean day kennen: de Nederlandse tak van de wereldwijde organisatie die in navolging van Estland in een weekend een groot aantal landen gaat opruimen. 21 september is de datum dat Nederland met minimaal 1 miljoen mensen aan de slag gaat om al het zwerfvuil in één keer op te ruimen. En dan zo houden hè, niet wéér nieuwe flesjes en andere troep op straat gooien!cialis kopen zonder voorschrift meloxicam buy in australia acheter stromectol en ligne zyban kopen in belgie imodium vente libre tamox e clomid onde comprar acheter sildenafil france